Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Τι αλλαγές φέρνει το πολυνομοσχέδιο στο Δημόσιο -Όλες οι διατάξεις

Με 154 «ναι» από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ εγκρίθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης («Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και άλλες διατάξεις»). Περιλαμβάνει διατάξεις για τους πλειστηριασμούς, τις απεργίες, το επίδομα τέκνων, το Κτηματολόγιο κ.ά.

Να σημειωθεί, το Πολυνομοσχέδιο φέρνει αλλαγές και στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα με τα άρθρα 239 έως 243 υπάρχουν προβλέψεις για την επιλογή προϊσταμένων και Διοικητικών Γραμματέων, την πρόσληψη συμβασιούχων το 2018 αλλά και την απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων σε ΙΔΑΧ .

Επιπλέον,
περιλαμβάνει τον επανασχεδιασμό από ειδικό συλλογικό όργανο και από μηδενική βάση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (και στον Δημόσιο τομέα), των κατηγοριών των επιμέρους δικαιούχων, καθώς και του τρόπου υπολογισμού του.


aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2 η αιμοδοσία του συλλόγου μας.  Ευχαριστούμε τα μέλη μας καθώς και την 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετο...