Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ στο ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 27-10-2017 (φωτο)

 Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η συνάδελφος του ΟΑΕΔ, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Χαλκηδόνος, Ευδοκία Παραλυκίδου.


Επίτιμος δημότης του δήμου Χαλκηδόνος αναγορεύθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. 

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτό: 



Την αξία της ενότητας του ελληνικού έθνους και του λαού, κατά την επιδίωξη των μεγάλων στόχων για την πατρίδα, σε αντίθεση «με το διχασμό που υπήρξε πάντα μεγάλος εχθρός του έθνους και της πατρίδας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επισκεπτόμενος το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στην κοινότητα Γέφυρα (Τόψιν) Θεσσαλονίκης. 

«Θα θυμόμαστε λοιπόν ότι τότε ήταν που η Μακεδονία ξανααποτέλεσε πάλι κομμάτι του εθνικού μας κορμού. Όπως ήταν πάντοτε, όπως είναι πάντοτε, όπως θα παραμείνει πάντοτε» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας και τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι «η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική»,  υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε και στο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων και αναφέρθηκε στα διδάγματα που απορρέουν από τα γεγονότα που συνέβησαν σε αυτό το κτίριο πριν από 105 χρόνια, κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του αρχιστρατήγου και διαδόχου Κωνσταντίνου και της οθωμανικής αντιπροσωπείας, για την παράδοση της πόλης.

 Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε στη συνέχεια αρχαίο Μακεδονικό Τύμβο στην κοινότητα Αγίου Αθανασίου.

Αφού ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Χαλκηδόνος και του δόθηκε το κλειδί της πόλης, παρακάθισε σε γεύμα που του παρέθεσαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος και το δημοτικό συμβούλιο, μεταξύ των οποίων και η δημοτική σύμβουλος Ευδοκία Παραλυκίδου, συνάδελφός μας, εργαζόμενη στο ΚΠΑ2 Ιωνίας Θεσσαλονίκης.






πηγή: e-koufalia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2 η αιμοδοσία του συλλόγου μας.  Ευχαριστούμε τα μέλη μας καθώς και την 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετο...